Als het ontwerp voor uw droomtuin tot aan de laatste details af is, kan er worden begonnen met de uitvoer. Hoewel het werk vaak met grof gereedschap gebeurt, is het toch een delicate zaak. Alleen een professioneel uitgevoerde aanleg zorgt voor een tuin die prachtig is én zeker prachtig zal blijven.

Optimale logistiek Bij het aanleggen van een tuin kunnen we niet willekeurig beginnen, de volgorde van werkzaamheden is ontzettend belangrijk. Moet bijvoorbeeld de ondergrond eerst nog worden behandeld? Daarna hangt alles af van de soort bestrating en beplanting die in de tuin gaan worden gebruikt. Een goede logistiek zorgt ervoor dat de tuin zo effectief mogelijk wordt aangelegd. Niet alleen goed voor uw tuin, maar ook voor uw portemonnee.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Voor het aanleggen van een perfecte tuin moeten mensen en materialen in topconditie zijn. Daarom werken wij enkel met vakmensen en de beste materialen

Van seizoen tot seizoen Als uw tuin net is aangelegd, ziet ‘ie er natuurlijk altijd perfect uit. Aan ons de taak om dat zo te houden. Daarom denken we tijdens de aanleg al na over hoe uw tuin er in de toekomst precies uit moet zien. Zodat u de seizoenen door kunt genieten van uw droomtuin.

Buitenverblijf op maat

U bent op zoek naar extra bergruimte een garage of carport bij uw woning? Of bent u op zoek naar extra praktische bergruimte voor uw gereedschap, uw tuinmeubelen, uw (motor)- fietsen, of uw hobbymateriaal? Of misschien gaan uw gedachten uit naar een romantisch tuinpaviljoen of een speelhuisje voor uw kinderen?

Voor welke vorm u ook kiest  John Rutger Tuinen realiseert het voor u. John Rutger Tuinen staat voor hoge kwaliteit en levert maatwerk. Dus niet uit voorraad leverbaar, maar op bestelling en geheel naar eigen keuze!

Vergroen uw omgeving met een groen dak

Groendaken zijn helemaal in, en terecht! Planten op uw dak beschermen uw woning (en uw kantoorgebouw) tegen koude, hitte en geluid.

Maar bovenal oogt een gebouw met een groendak zoveel aantrekkelijker: het integreert prachtig in de natuur of brengt een extra streepje groen in de stad. 

Maar hoe pakt u zo’n groendak aan? Hoeveel kost het? Wat zijn de mogelijkheden en valkuilen? Als tuinspecialist weten wij precies hoe uw dak aan te pakken, en eventuele toekomstige problemen te vermijden. Dat hebben we al meer dan genoeg bewezen. Contacteer ons gerust – wij geven u vrijblijvend advies.

Energie zuinige en duurzame tuinverlichting

Bij een nieuwe tuin of dakterras hoort bijna vanzelfsprekend een verlichtingsplan, en sfeerverlichting speelt hierin een belangrijke rol. Behalve spots, wandverlichting en staande armaturen kunt u ook kiezen voor opvallende lichtelementen als eyecatcher.

In het ontwerpplan houden we rekening met designs die wat betreft vorm en materiaalgebruik aansluiten bij een eigentijdse woon en leefomgeving.

Door de juiste lichtbron zoals halogeenlampen, spaarlampen en leds toe te passen creëren wij de sfeer die u wenst.

Wij maken gebruik van de kwalitatief hoogwaardige producten van In-Lite.

https://in-lite.nl/nl/assortim...

Sfeervolle houten vlonders

Wij leveren verschillende soorten vlonders. Zo kunt u bij ons terecht voor een vlonder van gewolmaniseerd hout, deze wordt gelegd op hardhouten onderbalken en bevestigd met rvs schroeven.

De hardhouten vlonder, eveneens gelegd op hardhouten onderbalken en bevestigd met rvs schroeven.

Een gazon van echt gras of kunststof?

Wanneer graszoden leggen?

Graszoden leggen kan eigenlijk in alle maanden van het jaar, behalve als het vriest of sneeuwt. De grond is dan bevroren en het oogsten van de graszoden voor levering aan u is dan niet mogelijk.

Maar zelfs als het vlak na het leggen van uw graszoden gaat vriezen, zullen zij niet afsterven maar slechts bevriezen. Zodra ze ontdooien en het warmer wordt zullen de wortels meteen weer doorgroeien. Wij hebben wel graszoden geleverd tussen Kerst en Oud en Nieuw, zonder problemen.

Wel is het zo dat in het najaar de lichtintensiteit veel lager is en het dus langer duurt voordat de graszoden vastgegroeid zijn. Ook onder of langs bomen wordt het dan moeilijk, want het gras kan op die plaatsen verstikken door lichtgebrek. In zulke situaties is het beter om tot het voorjaar te wachten.

Een speelgelegenheid voor uw kinderen? Dan is kunstgras ideaal! Tegenwoordig zijn er mooie soorten van een goede kwaliteit verkrijgbaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Diversen soorten schuttingen

Wilt u graag een nieuwe schutting? Dan bent u bij John Rutger Tuinen op het juiste adres.

Wij plaatsen vele soorten schuttingen, bijvoorbeeld een schutting van hout in combinatie met beton. Door de uitstekende kwaliteit hout die wij gebruiken, bent u verzekerd van jarenlang plezier van uw schutting of hekwerk. Het hout wordt geïmpregneerd waardoor het onderhoudsvrij is én jarenlang beschermd tegen de Hollandse weersomstandigheden. Ook hard houten schuttingen zijn bij ons verkrijgbaar. Beton schuttingen met een motief behoren ook tot de mogelijkheden.

Tevens kunt u kiezen voor maatwerk! Uw schutting kan naar uw specifieke wensen ontworpen worden. Denkt u aan het type hout, breedte en dikte van de plank, horizontaal of verticaal bevestigd. Alle schuttingen worden RVS geschroefd en zijn eventueel in de gewenste kleur te beitsen.